Lääke

OTRIVIN COMP nenäsumute, liuos 0,5/0,6 mg/ml Freepod-pumppu 10 ml

Otrivin Comp -nenäsumute on yhdistelmälääkevalmiste, joka on tarkoitettu flunssaan liittyvän nenän tukkoisuuden ja nuhan oireenmukaiseen hoitoon. Nenäsumute sisältää kahta vaikuttavaa ainetta. Toinen lievittää flunssaan liittyvää nenän vuotamista ja ja toinen vähentää nenän tukkoisuutta. Alle 18-vuotiaille ja yli 7 vuorokauden mittaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.
Vaikuttava aine:
ipratropiumbromidi,
ksylometatsoliinihydrokloridi,
Pakkauskoko:
10 ml
Markkinoija:
Haleon Finland Oy
Tuotetta varastossa
9,49 €
Otrivin Comp -nenäsumute on flunssaan liittyvän nuhan ja nenän tukkoisuuden hoitoon tarkoitettu lääkevalmiste, joka sisältää kahta vaikuttavaa ainetta. Ipratropiini vähentää nenän vuotamista ja ja ksylometatsoliini nenän tukkoisuutta. Alle 18-vuotiaille ja yli 7 vuorokauden mittaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.
Yksi sumuteannos kumpaankin sieraimeen tarvittaessa, enintään 3 kertaa vuorokaudessa ja enintään 7 vuorokauden ajan.
Kahden lääkkeenoton välin on oltava vähintään 6 tuntia.
0,5mg/ml ksylometatsoliinihydrokloridi
0,6mg/ml ipratropiumbromidi
Älä käytä nenäsumutetta pidempään kuin 7 vuorokautta, koska nenän tukkoisuuden hoitoon käytettävät lääkkeet voivat pitkäkestoisesti käytettyinä aiheuttaa nenän limakalvon turpoamista (ns. lääkenuha).
Haittavaikutusten riskin pienentämiseksi hoito suositellaan lopetettavaksi, kun oireet ovat vähentyneet, jopa ennen kuin hoito on kestänyt 7 vuorokautta.
Otrivin Comp -nenäsumutteen käytöstä yli 70-vuotiaille potilaille on vain vähän kokemusta.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Nenäverenvuoto, nenän kuivuminen
Nenän limakalvon ärsytys, nenän tukkoisuus ja kipu, kurkun kuivuminen ja ärtyminen, suun kuivuminen, makuaistin häiriöt, päänsärky, heitehuimaus
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
Otrivin Comp -nenäsumutetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana ilman lääkärin määäräystä.
Katso yleisohjeet raskauden ja imetyksen aikaisesta lääkkeenkäytöstä pakkausselosteesta.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)