Lääke

C-VIMIN 1 g poretabl (sitruuna)25 kpl

C-vimin sitruuna -poretabletin vaikuttava aine on askorbiinihappo eli C-vitamiini. C-vimin poretabletti on tarkoitettu C-vitamiinin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon yli 7-vuotiailla.

Vaikuttava aine:
ASKORBIINIHAPPO
Pakkauskoko:
25 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta ei toistaiseksi saatavilla
7,37 €

C-vitamiinin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon yli 7-vuotiailla.

  • Aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille 1/2 - 1 poretablettia kerran vuorokaudessa.
  • Ei alle 7-vuotiaille lapsille.
  • Poretabletti liuotetaan vähintään 1/2 lasilliseen vettä ja liuos juodaan heti.

Vaikuttava aine on 1 g askorbiinihappoa (C-vitamiinia). Muut aineet ovat sitruunahappo, natriumvetykarbonaatti, natriumkarbonaatti, natriumsyklamaatti, riisitärkkelys, appelsiinimehuesanssi, punajuuriväri (E162), natriumsitraattidihydraatti, riboflaviininatriumfosfaatti (E101), sakkariininatrium, mannitoli (E421).

  • Potilaiden, joilla on ruokavalion natriumrajoitus (esim.verenpainepotilaat), tulee ottaa huomioon, että poretabletit sisältävät 267-275 mg natriumia
  • Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi

Käytettäessä suuria annoksia askorbiinihappoa (C-vitamiinia) saattaa esiintyä ripulia ja vatsavaivoja.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Käytä C-vimin-valmistetta raskauden aikana vain, jos se on tarpeellista. Älä käytä imetyksen aikana.

 

Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna.